Sweet Sugar Sachet










Contents

<< May 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31



Shout!


Me. Myself & I
Erina Din's Facebook Profile

Epilogue

::frenz blurbs::

Adreen

Aida Farizan

Budiey

Chinozie

Chunli

Deida

Ezza Erisa

Fara

Faizal (SMTM)

Izham

Jarr

Judd

Karynne

Rizwan (SMTM)

Pjan

Totti


::obsession::

Placebo

CRUSH!

Peterpan

My Fotopages

Islina Fotopages

Veterinar Forum

Sensasi Selebriti

BincangNet Forum




Join My Community at MyBloglog!




Contact Me
If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



Acknowledgements

BLOGDRIVE
templates
My Life, My Story


RSS Atom
rss feed
Bunohan
Tuesday, March 13, 2012

pheww berzaman tak update ha. malas kot.

kali ni nak citer pasal movie, dulu-dulu rajin review movie kan. hahaha tah sebab ape tiba-tiba hilang minat nak tulis dalam ni. oklah sementelaah ada masa terluang ni, jom tulis review etek.

aku punya passion nak tengok citer ni abt a year ago, i even follow up abt this movie here and there. yeap share it with the forum i lepak tu la. lagi nak dekat screening, lagi membuak-buak perasaan. macam nak pegi dating dgn boyfriend kali pertama gitu. kahkah. tolak tepi la aku crush tak bertepi dgn faizal hussein. ok la tipu, mmg faktor utama aku crush gilerbabi dgn Bunohan adalah sebab dia. lol



so weekend lepas, dapat juga aku lepaskan rindu dendam tunggu setahun tu. permulaan cerita ade dua org tua yg sedang berjalan sambil berbual pasal main puteri betapa org zaman skrg buat main benda-benda saka tu semua, dan kemudian di kedai kopi ada suara televisyen yg menceritakan pasal pelakon-pelakon utama Bunohan, aku tak tahu ape simboliknya disitu, mungkin juga ingin menerangkan pada kita penonton apa yg bakal disajikan nanti hanyalah sebuah filem yg akan memberikan kita sesuatu yg akan membuatkan akal kita bekerja lebih keras daripada biasa.

aku pun tak tahu macam mane nak mula ni. perasaan menonton Bunohan indescribable. teruja, turn on semua ade. maklum, ianya filem lelaki. menyaksikan lelaki-lelaki seksi dilayar perak adalah perkara yg sedap. with Ilham (faizal hussein) yg seksi tak bertepi time berurut tu, turun naik kejap nafas. phewww plot cerita ni agak laju dan sukar diikut dgn tempo perlahan. kita maklum yg ilham, adil dan bakar adalah half brothers. tetapi mereka tidak tahu. jadi utk sampai ke tahap dimana kasih sayang mengatasi kejahatan seorang pembunuh upahan seperti ilham, agak lama la aku tunggu. sambil menunggu tu, kejahatan demi kejahatan bakar (pekin ibrahim) dan jolok (hushairy hussain) disogok sangat banyak, watak antagonist mereka berdua sangat tenang, tapi amat menyakitkan dada. aku geram! oppurtunist, manupulative semua ada. penipuan jangan ceritalah, ketika ini aku tertanya sendiri. mungkin muski (amerul affendi) dengan sengaja melarikan adil/bunga lalang (zahiril adzim) ketika perlawanan muay thai kemarin hanya semata-mata ingin memenuhi keterdesakan hidupnya yg ingin membantu ibunya, tetapi niat itu tidak dapat dijelaskan kerana mereka mmg sahabat akrab. dan bagaimana ilham terpaksa menangguh niatnya utk membunuh adil kerana terganggu dgn bakar yg telah mengupah orang utk mengalih kubur ibunya yg dia sendiri tidak pernah tahu kebenaran adakah ibunya telah dikuburkan, atau telah berubah menjadi benda lain seperti yg diceritakan orang kampung.

kemuncak cerita ini terjadi apabila pok eng (wan hanafi su) berkeras ingin memberikan adil tanah tepi pantai 30ekar yg direbut bakar, sedang ilham sibuk memunggah kembali kubur lama ditanah itu. adil ditemani pok wah (namron) datang, aku assume inilah kali pertama ilham bertemu adil yg die sendiri pun tidak tahu sebenarnya mereka adik beradik kandung seibu/sebapa. setelah mengetahui kebenaran, ilham tidak sanggup membunuh adiknya sendiri. dan ini memaksa deng (bront palarae) membunuh ilham. how tragic.

cinematography filem ini adalah yg terbaik dlm sejarah perfileman malaysia lah. even cerita ni pun dah put a new benchmark of malay movie, i know is not everyone cup of tea but its worth ur money watching this kind of movie.

By the end of Bunohan kita sedar yang tiada lagi ilham dan adil didalam dunia. Ianya mati di bakar! - credit @Megat_Sharizal






written by chica alexandra at 10:53 am
sile spam




Slash rocks my socks!
Friday, August 13, 2010

aku simply love gigs a lot, sebab mmg dah grew up dgn bebenda ni semua kot. dah mcm down je sebab takde budget nak gi tgk Slash live. ye down yg tahap mandi tak kenyang makan tak basah tu. ahha.

but then bebetul last minute la, mmg dah nak rezeki aku kot. ade kawan offer two tickets for that. pergh rase mcm nak meloncat kegembiraan. oklah kan dpt tix yg berbaloi-baloi.

so lepas confirm bole dapat tix tu, aku ajaklah seorang pakcik ni pegi.. sbb aku tau pakcik ni mmg suka sgt dgn gitar, plus i think this is one in a lifetime opportunity la kot, come on its Slash baby!

 

the day came, pakcik seko tu cancelled last minute. ok aku sangat piss off la. sebab dah janji nak pegi ngan aku tetiba ko cancel pasal alasan keji aku sentap sampai ke ulu hati la kan. but then its ok, i learn a lesson. gelabah la aku call sana-sini carik kawan yg nak pegi.. its 2pm lg berape jam konsert tu, ramai yg reject sebab tak plan pape. hui rase mcm nak tercabut lak jantung, kan kot aku nak pi sorang-sorangkan. bff yg langsung tak tau pasal slash aku paksa pegi, die pun setuju teman aku.. namun akhirnye jam 5pm die call kate tak bole pasal ade keje yg tak siap, tak sempat balik. ok. i feel like crying now. mmg sah aku tak pegi la ni dlm hati. pastu dah jam 6pm aku call mel, die kate die free tapi lambat sikit la. thank god. lepas maghrib baru mel leh amek aku ngan her bopren, sib baiklah bopren die jenis yg bawak keta mcm f1 driver. we reach sunway lagoon almost 8pm, pergh bapak ramai la maknusia berasak. entrance pulak slownye, i even missed amy search punya opening act.

 

lepas masuk je dgn manusia yg sendat mendat tu, ditambah pasir surf beach tu.. even tix vip pun tak dpt la nak tgk stage. beginilah nasib org pendek.

 

Slash.! shut up, what can i say more. his a living legend. i can't believe my eyes kot. super gempak..! i mean padanlah muka pakcik. ahha. Slash bawak own vocalist la for his tour ni, Myles Kennedy. sib baik la mamat ni melelehkan, kalo die bawak frontman hodoh.. mesti la konsert tu tak best kan. wahahaha. aku tatau bape lagu la diorang perform, seingat aku ade civil war, slither, starlight dan aku tak tahu lagu ape lagi, yg penting dan membuatkan semua org mcm kena rasuk syaiton adelah lagu sweet child o mine dan for encore lagu paradise city. sejam setengah je konsert, sangat tak puas.. ok tidak puas..! mmg all out la performance die, well plan. the guitar tayah cakap lah.. sebab taktau nak cakap ape, terbaik dr ladang. jangan tanye la aku pasal aku tak reti la kan gitar-gitar ni, aku tau enjoy je.







ha cuba teka band apekah. hiks





 

jam 10pm gitu dah abes dah konsert, crowd semua cam tak puas je. ye kekawan saye pun semua tak puas je, dan kaki lenguh sikit la, sbb tadi kena marathon pastu kena diri, dan kepale pun sakit la sebab head banging mcm sakai. wahahaha


thank you Slash. jangan datang lagi. biar padan muka pakcik.




notakaki : gamba screen je la ye, pasal makcik ketot. tp its not abt gamba kot. yg penting the concert itself dan kepuasan enjoying it live yo.




written by chica alexandra at 10:56 am
sile spam




my deadly obsession - wc 2010
Wednesday, July 21, 2010

ahha. eceli aku bukan suka sangat bola-bola bagai nih. tapi bila world cup je kene fever yg maha hebat pulak.
even sebelum ni aku tade la tgk la liga pasal barcalona ke hape kan. bila wc je teros suke messi, tah hape-hape.



tapi sajak la kot, name pon pompuan. mcm ni je la cara suka yg sepatutnye kot.
even argies tersingkir quarter final dan membuatkan aku torn berpiece-piece tapi aku belagak macho je la. wahahaha dem yu germany. pastu padan muka, belagak belasah argies sampai 4-0 akhirnye terkandas juga. spain bagi sebijik je, ranap lebur semua kehebatan yg poyo. wahahaha gilerlah anti sangatkan.

tahniah to spain, yg sebenarnye aku tak berape suka. tp sebab die dah meranapkan impian germany aku suka spain. oh villa.! tiba.



lagi satu aku sentap, uruguay. sebab forlan sorang je yg mcm berjuang habis-habisan so impian mereka juga punah. tap takpelah at least forlan win best player. congrats to him too.



ok. wc dah habis pun. seronok yg amat sangat pulak this season. sebab messi aku rase. wahahaha




written by chica alexandra at 1:35 pm
sile spam




Thomas Cup
Thursday, May 13, 2010

dalam bebanyak acara sukan mcm soccer, bowling or tennis. aku sangat paling teruja dengan badminton, x tahu nape. tp watching the game rase mcm berhantu, penuh ngan gejolak emosi dan sebagainye. meroyan lah senang citer. dr dulu-dulu lagi kot.
since thomas cup this time held kat malaysia, lagilah rase teruja. i really want to watch the final game malaysia vs indonesia. eventho sblm tahu the group things tu kan. two, three days lepas sgtlah membuat jantung mcm nak terkeluar. kalah wit jepun grup match tu, pergh sentap bukan kepalang. aku x menyalahkan hafiz kalau rentak permainannye sebegitu, i mean bukanlah tanggungjawab die seorang malaysia kalah 3-2 tu kan, 2nd doubles ngan choon han tu mmg sengaje kalah ke ape. ha itulah point aku marah eceli, sebab hafiz seakan membodohkan diri sendiri dgn memikul tanggungjawab berat itu dan ianya berulang dalam quarter finals malam tadi.
tp melihatkan willpower choon han ngan 2nd doubles yg membuatkan aku penasaran mcm tgk citer saiko thriller. saspen nak mampos. they did try they very best i can see that. tp nak buat camnekan kalau dah xde luck. apepun still proud dgn rentak persembahan malam tadi. for dato lee chong wei mmg x payah cakap lah, he control the game sgt baik, even mase seken set tu da mcm nak ilang focus tp cepat-cepat die counter balik. ok here juz nak cakap im proud wit team Malaysia and good job hafiz hashim..




written by chica alexandra at 10:32 am
sile spam




Placebo Rocks KL
Friday, March 19, 2010

Mcm mimpi pulak bila dpt tahu yg Placebo nak dtg mesia. Bukanlah nak koya kate aku huge fans of them but mase memula tau lagu meds dulu, terus jatuh cinta ngan brian molko. On top of that aku mmg suka british band. Sebab music diorang agak easy dgn lirik-lirik yg mudah difahami.
Pastu aku cam panic seketika, mcm takut lak x dpt beli tix mcm muse dulu. but then ade few frenz yg x kenal lak Placebo kan, pathetic sungguhlah. So aku pk mesti x ramai fans placebo kat mesia ni, tentu xde masalah x dpt tiket. Sambil relaks konfem ngan kawan yg nak pegi aku try my luck kat contest FlyFm yg bagi 4 tix for exclusive show ni. Bermodal kan 5-6 ringgit sms then memang dah nak rezeki aku agaknye a week before the show held i've won the contest. Punya excited x terhingga x tido lena aku seminggu ni. ahha

Dan hari yg ditunggu-tunggu pun tiba, memula mcm nak cuti lak aku on 16th tu, tp mcm bodo giler plak kan. show tu start jam 8pm, jadah ape aku nak amek cuti seharian. so aku cuti hapday je la. sbb petang kena standby awal. nak kena mintak pertolongan supir menjemput dan menghantar ke KL Live, Life Centre.
Sampai kat situ tepat-tepat pukul 6pm, tgk x berape ramai org. cuma ade la dlm 20 org kot dah beratur kat pagar. dr pukul berapa diorang ni dtg? booth utk ticket redemption pun x bukak lagi, so while waiting 4 of us gi pekena teh tarik dulu sambil cuci mata tgk fans placebo yg mulai ramai. After 45mins waiting so aku pun gi booth tix redemption tu, yg memeranjatkan ade mistake here n there yg buat aku frust la sikit, but then takpelah at least dpt gak tix kan still i can go on wit the show sahaje. Lepas redeem terus gi beratur, pergh giler ramai lak umat.. bapak panjang Q tp management sgt smart la this time. sebelum ni kalo gi showcase ke konsert ke selalunye beratur je dah 2-3 jam, ni kejap je x sampai setengah jam dah boleh masuk. Checkings those bags ape semua tu pun sgt smooth. Yelah kalau nak compare ngan peminat band indo. mmg masak la kau bertolak-tolak, berebut mcm org dlm hutan. Placebo fans are amazing just like them. heh
Our seat kat atas rupanya, lucky jugaklah sebab mosh pit dah penuh dgn manusia. da tua ni x  larat dah la ngan mosh pit area kan. ahha. kat atas pun carik spot yg dekat dgn stage gak. tp malangnye brian punya site disebelah satu lagi pulak. demmit. so die jauh sikit dr aku.

Show officially start at 8.55pm dengan opening act lagu For What It's Worth. oke aku menjerit mcm sakai la jugak time ni sebab dpt tgk Brian Molko secara live. dgn attire die yg rase mcm nak meleleh je air liur aku. He. super sexay! walaupom die agak comel, sbb die x tinggi dan bersize agak comel but still die sangat turn on utk dilihat dan difantasikan secara pelik. haih. sabar.


Brian Molko

Brian. super energetic! stamina die mmg gilerlah, xde buang masa langsung ok. they half & hour show tu mmg all out lah. mmg bg puas hati kat semua fans mereka.


Stefan Olsdal



Mostly lagu yg mereka main mlm itu banyak taken from Battle For The Sun, they latest album. yg aku igt mlm tu ade lagu Ashtray Heart, Battle For The Sun, Bright Lights, Meds of coz, Every You & Every Me, The Neverending Why, Infra-red, Special Needs, Speak In Tounges, Julien, Come Undone, Breathe Underwater, Song to Say Goodbye, Taste In Men, Kitty Litter itu je yg aku tau la. lagu lain tatau tajuk dan x ingat i think arround 20 songs kot yg dipersembahkan. x beragak ayat skema.



KL Live sudah fullhouse mase show start tu. mosh pit area dah xde ruang langsung. diluar jangkaan sungguhlah. Nasib baik la life centre ni besar, kalau tidak mau ade yg mati x cukup oksigen. Oh ye muslimah pun nak rock on ngan placebo, tutup aurat tetappp. tp bergesek sakan la ngan lelaki kat mosh pit tu kan. wahha ops.




Rasa mcm kalau Placebo buat show selalu pun aku mesti pegi. Sebab mmg sgt energetic. puas. dan x bosan langsung. Due jam punye show tu mcm cepat giler je berlalu. Show giler gempak! Placebo fuckin awesome!


above u-tube they show kat france, just because i love Meds so much so saje attached. he even look hot balding. yum


I love u brian m.




written by chica alexandra at 2:29 pm
sile spam




Don't buy Vista Security
Next Page